Events for Clark County 4H Fair PDF Print E-mail
Written by George Browning   
Wednesday, 02 July 2014 00:00

The following is a list of events for the Clark County 4-H Fair:

THURSDAY, JULY 10

4:00 pm–7:00 pm Open Class Entries Accepted (Exhibit building)

6:00 pm–8:00 pm Early 4-H Project Check-In

2014 CLARK COUNTY

4-H FAIR PROGRAM

FAIR ACTIVITIES

CARNIVAL DATES:  JULY 11-19

(Armbands $20.00 Nightly)

Family Night Tues (7-15-14), Thurs (7-17-14) Armbands $18

FRIDAY, JULY 11

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

Rides & Concessions Open During Evening Hours Beginning at 6:00 pm

8:00 pm Go-Cart Races (Special Events Track) – Start Time 8:00 pm – Grand Stand - $5:00, Pit Passes - $15.00; More Information Contact:  Ann Branstetter - 502-759-6823 or Tony Barger – 502-817-5691.  (RAIN DATE: Tuesday, July 15, 8:00 pm)

4-H Project Exhibit Buildings will not be OPEN TODAY

SATURDAY, JULY 12

7:00 am –12:00 Livestock Entered, Including Horse & Pony (Livestock Record Sheets turned in at this time) RABBITS &

POULTRY Entered at 1:00 pm.

9:00 am-11:30 am 4-H Projects Entered and Open Judged (Except Livestock)

12:30 pm 4-H Cat Show

1:00 pm–5:00 pm  Poultry and Rabbits Entered

2:00 pm 2014 Baby Fair (Shelter House)

3:00 pm 4-H Horse Show – Trail Class (Horse Arena)

4:00 pm Llama Show (New Llama Barn)

4:00 pm Children’s Pedal Tractor Pull (Shelter House)

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

6:00 pm - 8:00 pm Theatre Production “Good Man Charlie Brown”

6:00 pm- 9:00 pm Red Cross Blood Drive

6:00 pm-11:00 pm James Gang

Amusements (Armbands Available - $20)

7:00 pm 4-H Fashion Revue (Community Building)

7:00 pm BATTLE OF THE BLUEGRASS - Tractor/Truck Pull –More Information Contact:  Ann Branstetter 502-759-6823 or Tony Barger – 502-817-5691.

8:00 pm SWINE WEIGH-IN (4-Her’s be at pen and ready by 7:45 pm)

SUNDAY, JULY 13

Food Stand Sponsored by TEA PARTY

12:00 pm 4-H Horse & Pony Show (Horse Arena)

12:30 pm Livestock Meeting (Food Center)

2:00 pm Showcase of Fashions (Community Center)

2:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

2:00 pm-10:00 pm Commercial Building Open

2:00 pm Ambassador Program Rabbit Showmanship Contest (Food Stand)

2:00 pm – 9:00 pm Gospel Singing (Shelter House) – Various Churches and Groups – Times and Individual or Group is listed in Fair Book

SUNDAY, JULY 13 (Continued)

4:00 pm 4-H Rabbit Show (Indoor Arena)

4:00 pm-6:00 pm Walk-A-Lama (Llama Barn)

4:00 pm-6:00 pm Rite Aid Pharmacy (Free Blood Pressure Check – Food Stand)

4:30 pm Antique Tractor Parade & Games (By Commercial Building)

6:00 pm Farm Safety Presentation – Kaitlyn Kerr (Hanover College) – Tractor Safety – Member of “Farm Safety 4 Kids” Organization (Community Building)

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

6:45 pm PRESENTATION OF FLAGS (front of arena), Kelsey Allen (“National Anthem”)

7:00 pm Leaping Lama and Lama Limbo Competition (Llama Barn)

MONDAY, JULY 14

Food Stand Sponsored by NEW WASHINGTON STATE BANK

4:00 pm-6:00 pm Walk-A-Lama (Llama Barn)

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

6:00 pm 4-H Horse Show – Contesting (Horse Arena)

6:00 pm-8:00 pm Concession Stand Open (Indoor Arena)

6:00 pm-10:00 pm Commercial Buildings Open

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

6:30 pm 4-H Sheep Show (Indoor Arena)

7:00 pm Costume Contest (Llama Barn)

7:15 pm – 8:15 pm River Bottom – Kelsey Allen (Shelter House)

7:00 pm-9:00 pm Robotics Club Demonstration (Community Building)

8:00 pm 4-H Rabbit “Run for the Carrot” (Rabbit Barn)

8:00 pm 4-H Dog Obedience & Agility Demonstration (Outdoor Lawn)

 

TUESDAY, JULY 15

Food Stand Sponsored by CLARK COUNTY REPUBLICAN PARTY

9:00 am 4-H Poultry Show (Poultry/Rabbit Barn)

5:00 pm 4-H Swine Show (Indoor Arena)

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

6:00 pm 4-H Horse Show – Trail Classes (Horse Arena)

6:00 pm-8:00 pm Concession Stand Open (Indoor Arena)

6:00 pm-10:00 pm Commercial Buildings Open

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $18 Family Night)

7:00 pm Southern Indiana Gymnastics (SIGS) (Shelter House)

8:00 pm Go-Cart Races (RAIN DATE ONLY-Same as Friday Night Schedule))

8:15 pm Zach East – Singer (Shelter House)

WEDNESDAY, JULY 16

Food Stand Sponsored by DEMOCRAT PARTY

7:00 am-10:00 am Non-Auction Swine is to leave.

10:00 am 4-H Market Wether Goat Show (Indoor Arena)

1:00 pm Open Class Foods Entered in Community Building

5:00 pm 4-H Horse Show – Fun Show (Horse Arena)

5:00 pm-6:00 pm Drop Off Desserts for the Dessert Auction (Food Stand)

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

5:30 pm Children’s Costume Parade (Community Building)

5:30 pm–6:30 pm Drop Zone (Shelter House)

6:00 pm-8:00 pm Concession Stand Open (Indoor Arena)

6:00 pm-10:00 pm Commercial Buildings Open

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

7:00 pm Lama Jeopardy Contest (Llama Barn)

7:00 pm 4-H Beef Showmanship Contest, Followed by 4-H Beef Steer/Beef Female Show

7:00 pm Dessert Auction (Food Stand)

7:15 pm-8:30 pm Unplugged (Lauryn & Michael) (Shelter House)

8:00 pm 4-H Dog Obedience & Agility Demonstration (Outdoor Lawn)

THURSDAY, JULY 17

Food Stand Sponsored by FIRST SAVINGS BANK

10:00 am 4-H Female Goat Show (all species) & Dairy Goat Showmanship (Indoor Arena)

12:00 (Noon) Absolute Deadline for Signing Up for the Livestock Auction (Extension Office)

1:00 pm 4-H Dairy Cattle Show (Indoor Arena)

5:00 pm Clark County Cattlemen’s Assoc. Selling Ribeye Steak Sandwiches

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open

6:00 pm-6:30 pm Drake Dance

6:00 pm-10:00 pm Commercial Buildings Open

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $18 Family Night)

7:00 pm Public Speaking and Demonstrations (Community Building)

7:00 pm 4-H Round Robin Showmanship Contest (Indoor Arena)

7:30 pm-9:00 pm Brady Meenach (Shelter House)

8:00 pm 4-H Rabbit Costume Show (Rabbit Barn)

6:00 pm-8:00 pm Concession Stand Open (Indoor Arena)

9:00 pm Tentative Time – 4-H Club Game Night (Indoor Arena) - (following Round Robin & Pizza Night)

FRIDAY, JULY 18

4:00 am-1:00 pm 4-H Livestock Released (Except Auction Animals)

8:00 am-10:00 am Free Breakfast for All 4-H Members, Food Center

3:00 pm Auction Animal Line-Up

5:00 pm-10:00 pm 4-H Exhibit Buildings Open (Last Night for Exhibit Buildings to be Open)

5:30 pm-6:15 pm Pre-Auction Buyer’s Social (Indoor Arena)

6:00 pm Ten Year 4-H Recognition, Clark County Sheriff- Mental Attitude Award, Herdsmanship Awards, Farm Bureau Tenure Award (Indoor Arena)

6:15 pm Presentation to Sheriff Danny Rodden (2007-2014)

6:00 pm-10:00 pm Commercial Buildings Open

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

6:30 pm 2014 4-H Livestock Auction (Indoor Arena)

7:00 pm Mud Drags (Special Events Track) – More Information Contact:  Ann Branstetter 502-759-6823 or Tony Barger – 502-817-5691

7:00 pm Todd Wells – The Snake Guy (Community Building)

8:00 pm 4-H Dog Obedience & Agility Demonstration (Outdoor Lawn)

SATURDAY, JULY 19 (Last Night of Fair)

9:00 am-10:30 am 4-H Exhibitors and Open Class Entries Released in Community Building and Exhibit Buildings – Get projects ready for State Fair.

6:00 pm-11:00 pm James Gang Amusements (Armbands Available - $20)

7:00 pm Mud Drags (Special Events Track) – More Information Contact:  Ann Branstetter 502-759-6823 or Tony Barger – 502-817-5691

The Food Center will be open throughout the 4-H Fair Week

Questions regarding these events should be directed to the Clark County Extension Office at 256-4591 (8:30 am – 12:00 (Noon); 1:00 pm – 4:30 pm) Special Events and Attractions are subject to change beyond our control Additional activities may be added periodically during the Fair.

Some Times and Events are Subject to Change.