2013 Clark County 4-H Fair week packed with fun PDF Print E-mail
Written by George Browning   
Wednesday, 03 July 2013 14:00

Officials with the Clark County 4-H Fair have announced the fair schedule.

PRE-FAIR ACTIVITIES
THURSDAY, JULY 11
4 to 7 p.m.- Open Class Entries Accepted (Exhibit building)
6 to 8 p.m.- Early 4-H Project Check-In
2013 CLARK COUNTY 4-H FAIR PROGRAM
FAIR ACTIVITIES
CARNIVAL DATES: JULY 12-21
Family Night Tues (7-16-13), Thurs (7-18-13) Armbands $18
FRIDAY, JULY 12
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
Rides & Concessions Open During Evening Hours Beginning at 6 p.m.
4-H Project Exhibit Buildings will not be open today
SATURDAY, JULY 13
7 a.m. to  12 Noon- Livestock Entered, Including Horse & Pony (Livestock Record Sheets turned in)
Rabbits and Poultry Entered at 1 p.m.; No swine to be entered on Saturday- Swine entered on Sunday Only.
9 to 11:30 a.m.- 4-H Projects Entered and Open Judged (Except Livestock)
12:30 p.m.- 4-H Cat Show
1 to 5 p.m.- Poultry and Rabbits Entered
2 p.m.- 2013 Baby Fair (Shelter House)
4 p.m.- Llama Show (Indoor Arena)
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
6 p.m.- 4-H Fashion Revue, Community Building
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
7 p.m.- BATTLE OF THE BLUEGRASS - Tractor/Truck Pull – (1.6 Diesel Trucks, 10,000lb Hot Farm Tractors, Pro-Street Semi Trucks, Light Limited Super Stock Tractors, Super Farm/Light Pro-Stock Tractors, Street Legal Diesel Trucks); More Information Contact: Wally Estes – 502-817-6831 or Tony Barger – 502-817-5691.
SUNDAY, JULY 14
7 to 10 a.m.- Swine Check-In
12 noon- 4-H Horse & Pony Show (Horse Arena)
12:30 p.m.- Livestock Meeting (Food Center)
2 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
2 to 10 p.m.- Commercial Building Open
2 p.m.- Ambassador Program Rabbit Showmanship Contest (Food Stand)
4 p.m.- Clydesdale Wagon Rides (Special Events Track)
4 p.m.- Children’s Tractor Pull (Shelter House)
4 p.m.4-H Rabbit Show (Indoor Arena)
4 to 6 p.m.- Rite Aid Pharmacy (Free Blood Pressure Check – Food Stand)
4:30 p.m.- Antique Tractor Parade & Games (By Commercial Building)
5 p.m. – ???? Gospel Singing (Food Stand)
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
6:45 p.m.- PRESENTATION OF FLAGS (front of arena)
7 to 9 p.m.- “Clark County Health Department, The Health Departments Role in Public Health and Emergency Response and the MRC”, (Community Building)
8 p.m.- SWINE WEIGH-IN (4-Her’s be at pen and ready by 7:45 pm)
MONDAY, JULY 15
Food Stand Sponsored by
NEW WASHINGTON STATE BANK
1 p.m.- 4-H Livestock Judging Contest
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
5 to 9 p.m.- Band Contest (Shelter House)
6 p.m.- 4-H Horse Show – Contesting (Horse Arena)
6 to 8 p.m.- Concession Stand Open (Indoor Arena)
6 to 8 p.m.- Tim Carman-Clogging/Line Dancing/Square Dancing (Area in Front of Indoor Arena)
6 to 10 p.m.- Commercial Buildings Open
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
6:30 p.m.- 4-H Sheep Show (Indoor Arena)
7 p.m.- 4-H Rabbit “Run for the Carrot” (Rabbit Barn)
7 to 9 p.m.- Robotics Club Demonstration (Community Building)
8 p.m.- 4-H Dog Obedience CGC (Canine Good Citizen) Demonstration (Outdoor Lawn)
TUESDAY, JULY 16
Food Stand Sponsored by CLARK COUNTY REPUBLICAN PARTY
9 a.m.- 4-H Poultry Show (Poultry/Rabbit Barn)
5 p.m.- 4-H Swine Show (Indoor Arena)
5 to 9 p.m.- Band Contest (Shelter House)
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
6 p. m.- 4-H Horse Show – Trail Classes (Horse Arena)
6 to 8 p.m.- Concession Stand Open (Indoor Arena)
6 to 10 p.m.- Commercial Buildings Open
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $18 Family Night)
7 p.m.- Southern Indiana Gymnastics (SIGS) (Area TBD)
7 to 9 p.m.- Granny Possum Yarn Store (Spinning Wheel Demonstration) (Community Building)
7 p.m.- Go-Cart Races (Special Events Track) - More Information Contact: Wally Estes – 502-817-6831 or Tony Barger – 502-817-5691.
WEDNESDAY, JULY 17
Food Stand Sponsored by DEMOCRAT PARTY
7 to 10 a.m.- Non-Auction Swine is to leave.
10 a.m.- 4-H Market Wether Goat Show (Indoor Arena)
1 p.m.- Open Class Foods Entered in Community Building
5 to 6 p.m.- Drop Off Desserts for the Dessert Auction (Food Stand)
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
5:30 p.m.- Children’s Costume Parade (Community Building)
6 to 8 p.m.- Concession Stand Open (Indoor Arena)
6 to 9 p.m.- Kids Bands (Shelter House)
6 to 10 p.m.- Commercial Buildings Open
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
7 p.m.- Southern Indiana X-Fit and Kombat (In Front of Indoor Arena)
7 p.m.- 4-H Beef Showmanship Contest, Followed by 4-H Beef Steer/Beef Female Show
7 p.m.- Dessert Auction (Food Stand)
8 p.m.- 4-H Dog Obedience CGC (Canine Good Citizen) Demonstration (Outdoor Lawn)
THURSDAY, JULY 18
10 a.m.- 4-H Female Goat Show (all species) & Dairy Goat Showmanship (Indoor Arena)
12 noon- Absolute Deadline for Signing Up for the Livestock Auction (Extension Office)
1 p.m.- 4-H Dairy Cattle Show (Indoor Arena)
4 p.m.- Clydesdale Wagon Rides (Special Events Track)
5 p.m.- Clark County Cattlemen’s Assoc. Selling Ribeye Steak Sandwiches
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open
6 to 9 p.m.- Open Mic – Stand-Up Comedy (Shelter House)
6 to 10 p.m.- Commercial Buildings Open
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $18 Family Night)
7 p.m.- Southern Indiana X-Fit and Kombat (In Front of Indoor Arena)
7 p.m.- Public Speaking and Demonstrations (Community Building)
7 p.m.- 4-H Round Robin Showmanship Contest (Indoor Arena)
7 p.m.- 4-H Horse & Pony
Fun Show (Horse Arena)
7 p.m.- 4-H Rabbit Costume Show (Rabbit Barn)
9 p.m.- Tentative Time – 4-H Club Game Night (Indoor Arena) - (following Round Robin & Pizza Night)
FRIDAY, JULY 19
Food Stand Sponsored by
DONNIE BOWYER FOR SHERIFF
4 a.m. to 1 p.m.- 4-H Livestock Released (Except Auction Animals)
8 to 10 a.m.- Free Breakfast for All 4-H Members, Food Center
3 p.m.- Auction Animal Line-Up
5 to 10 p.m.- 4-H Exhibit Buildings Open (Last Night for Exhibit Buildings to be Open)
5:30 to 6:15 p.m.- Pre-Auction Buyer’s Social (Indoor Arena)
6 p.m.- Ten Year 4-H Recognition, Clark County Sheriff’s Mental Attitude Award, Herdsmanship Awards, Farm Bureau Tenure Award (Indoor Arena)
6 to 9 p.m.- Karaoke Contest (Shelter House)
6 to 10 p.m.- Commercial Buildings Open
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
6:30 p.m.- 2013 4-H Livestock Auction (Indoor Arena)
7 p.m.- Mud Drags (Special Events Track) – (Gates open at 4 p.m.; Admission: Adults $10, Children 4-12 $5, 6 and under free; PIT PASSES $15): For Rules: Call Tim Smith – 502-553-3280, Wally Estes – 502-817-6831 or Tony Barger – 502-817-5691.
7 p.m.- Todd Wells – The Snake Guy (Community Building)
8 p.m.- 4-H Dog Obedience CGC (Canine Good Citizen) Demonstration (Outdoor Lawn)
SATURDAY, JULY 20
(Last Night of Fair)
9 to 10:30 a.m.- 4-H Exhibitors and Open Class Entries Released in Community Building and Exhibit Buildings – Get projects ready for State Fair.
6 to 11 p.m.- James Gang Amusements (Armbands Available - $20)
6:30 p.m.- Warm-Up Band (to be announced)
8 p.m.- Music by: Savannah Jack (Indoor Arena) Charge: $5 (5 years and under free)
The Food Center will be open throughout the 4-H Fair Week.
Questions regarding these events should be directed to the Clark County Extension Office at 812-256-4591 (8:30 am to 12 Noon) and 1 to 4:30 p.m.) Special Events and Attractions are subject to change beyond fair officials’ control. Additional activities may be added periodically during the Fair.